Energielabels voor wasdrogers: Wat moet je Weten

Energielabels voor wasdrogers

Wasdrogers worden onder andere beoordeeld op hoe zuinig ze zijn. Aan de hand van de uitkomsten van een aantal onderzoeken krijgen de wasdrogers een energielabel. Zoals u misschien al weet zijn er een aantal energielabels. Maar welke zijn er allemaal en wat betekenen deze precies?

Energielabel A+ / A++ / A+++

Een energielabel is een door de Europese Unie verplicht informatielabel. Dit label geeft door middel van kleuren en letters informatie weer over het energieverbruik over de wasdroger. De letters gaan van A+++ tot en met D en de kleuren gaan van donker groen tot en met rood, zoals te zien is op de afbeelding hiernaast.

De informatie die nodig is om tot een energielabel te komen wordt verkregen door middel van een aantal metingen door de fabrikant. Voor wasdrogers geldt dat de fabrikant gaat meten hoeveel energie de wasdroger verbruikt bij zowel een volle als een halfvolle trommel.

De meest energiezuinige wasdrogers hebben het energielabel A+++. De wasdrogers met dit energielabel verbruiken dus weinig energie en hebben hierdoor ook lage energiekosten. Wel zijn deze wasdrogers waarschijnlijk duurder in de aanschaf.

Naast het energielabel A+++, geven ook de energielabels A++ en A+ aan dat een wasdroger energiezuinig is.

A+++, A++ en A+ zijn nieuwe energielabels waar wasdrogers sinds eind 2012 over kunnen beschikken. Het is mogelijk dat er nog gewerkt wordt met een oud energielabel. Wanneer het oude energielabel nog wordt gebruikt is het energielabel A het meest energiezuinig.

Energielabel C

Het minst energiezuinig is de wasdroger met het energielabel C. Deze wasdrogers verbruiken in vergelijking tot andere wasdrogers veel energie en hebben hierdoor ook hogere energiekosten.

Energielabel D

Op de afbeelding staat ook het energielabel D. Het kan voorkomen dat wasdrogers dit label nog hebben, maar tegenwoordig moet iedere wasdroger die nieuw op de markt komt minimaal energielabel C hebben.

Hoe energiezuinig een wasdroger is, is ook afhankelijk van het type wasdroger. De meest zuinige wasdroger is het type warmtepompdroger of het type gasdroger. Voor meer informatie over de verschillende type wasdrogers klik hier.

Wasdroger Kopen met onze hulp

Ben je nu benieuwd naar welke wasdrogers wij aanraden om te kopen dan kan je kijken op onze sectie over verschillende droogtrommels. Hier leggen wij uit hoe en wat.