Goedkoopste Droger – Welke Wasdrogers zijn Goedkoop?

Iedereen heeft een verschillend budget. En zoals bij veel producten heb je ook bij wasdrogers genoeg keuze. Er zijn meer dan 100 verschillende drogers. Hierdoor zit er voor iedereen wel wat tussen. Met een kleiner budget kan je nog steeds een goed functionerende droogtrommel kopen. Het is ook heel goed mogelijk om een slechte droger te kopen die niet goed functioneert. Om een helpende hand te bieden hebben we in dit artikel uitgelegd hoe je een goedkope wasdroger kunt kopen waar je achteraf geen spijt van krijgt.

WELKE DROOGTROMMELS ZIJN HET GOEDKOOPSTE

Er zijn verschillende goedkope wasdrogers maar er zijn er eigenlijk 3 die eruit springen. Deze drogers hebben een erg goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. We beginnen met de goedkoopste en minst goede.

#1 INDESIT IDV 75

 • Prijsklasse: €225
 • Algemene score: 6,3
 • Aanrader: Ja

De Indesit IDV75 is een erg goedkope luchtafvoerdroger. De wasdroger scoort een prima punt met een 6,3. De wasdroger is erg goed in het snel drogen van de was. Dit komt doordat het een luchtafvoerdroger is. Dit type droger krijgt de was vaak snel droog maar is minder zuinig.

Dat hij minder zuinig is zie je aan de 5,2 die de droogtrommel krijgt voor energieverbruik. Op de lange termijn zijn de energiekosten van deze wasdroger dus een stuk hoger dan de BEKO DPU 7380X.

Ten slotte krijgt de Indesit IDV 75 een 5 voor het voorkomen van kreukels in de synthetische was. Dit lijkt weinig maar is het beter dan de AEG en Beko uit dit lijstje.

#2 AEG LAVATHERM 65170AV

 • Prijsklasse: €290
 • Algemene score: 6,5
 • Aanrader: Ja

Deze AEG droger heeft de beste verhoudingen. Hij is erg goedkoop met een prijskaartje van nog geen €300. Net als de Indesit droger is het ook een luchtafvoerdroger. Dit is niet het enige punt waar de droger lijkt op de Indesit droogtrommel.

Zowel qua snelheid, energiegebruik en kreukels in synthetische was lijken de drogers sprekend op elkaar. De wasdroger van AEG is echter wel een stuk makkelijker in gebruik en hij maakt minder lawaai.

De nadelen zijn wel dat hij de was niet goed gelijk droogt en het programma minder juist is dan dat van de Indesit.

#3 BEKO DPU 7380X

 • Prijsklasse: €515
 • Algemene score: 7,3
 • Aanrader: Ja
 • minus
  Type: Warmtepompdroger
Witte afbeelding van de voorkant van de droger

De top van de goedkope wasdrogers is de BEKO DPU 7380X. Deze droger is 2x zo duur dan de Indesit dus een heel stuk minder goedkoop op korte termijn.

Op de lange termijn kan deze wasdroger wel eens een stuk voordeliger uitpakken. Hij krijgt namelijk een 8,2 voor energieverbruik. Dit is een heel stuk beter als de 5’jes die de andere 2 drogers halen. De reden dat de wasdroger voordelig omgaat met energie komt doordat het een warmtepompdroger is.

Het nadeel van deze warmtepompdroger is dat hij er wat langer over doet. Ook kan de lucht waar de droogtrommel staat erg vochtig worden. Dit is echter niet het geval bij deze droger.

Al met al is dit zeker een erg goede keuze. De droger is goedkoop, scoort goed en bespaart op lange termijn geld door zijn zuinigheid. Zeker een van de beste keuzes.

Hieronder is een overzicht van de wasdrogers. Hierin zie je goed de voor- en nadelen van de verschillende wasdrogers.

WAAR KAN JE EEN GOEDKOPE DROOGTROMMEL KOPEN

Ten tweede zijn er verschillende plekken om je nieuwe wasdroger te kopen. Het verschil tussen de verkooppunten kan oplopen tot €300. Het is dus zeker erg verstandig om goed te kijken naar waar je de wasdroger wilt gaan kopen.

 1. De Fysieke Winkel
 2. 2e Hands Winkels
 3. Online

DE FYSIEKE WINKEL

2E HANDS WINKELSDit is de plek waar de meeste mensen hun vorige wasdroger hebben gekocht. Toch ben je nu op internet aan het rond kijken. Dit geeft aan dat er in de tussentijd nogal wat veranderd is.

Het aanbod fysieke verkooppunten is lichtelijk gedaald. Dit komt doordat de online markt een flinke opmars aan het maken is.

Het voordeel van een fysieke winkel is dat je er altijd heen kunt gaan. Als hij kapot is kan je direct naar de winkel. Of dit heel veel zin heeft is echter een ander punt.

2E HANDS WINKELS

Een andere mogelijkheid om een goedkope wasdroger te kopen is via een 2e hands winkel. Deze zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Zo is marktplaats ook een plek voor 2e hands droogtrommels.

Het aanbod is vaak zeer beperkt en de wasdrogers die goed aangeschreven staan zijn er vaak niet te vinden. We raden het ook af om een droger 2e hands te kopen aangezien deze vaak een stuk minder zuinig zijn.

ONLINE

De laatste plek voor goedkope wasdrogers is online. Er zijn veel verschillende aanbieders van wasdrogers beschikbaar. Deze plekken zijn vaak goedkoper omdat ze niet de fysieke winkel en verkoper hebben die ze moeten betalen.

Grote online verkooppunten van wasdrogers:

 1. Wehkamp
 2. Bol.com
 3. Cool Blue
 4. Bobshop
 5. Witgoedhuis
 6. Wasmachine

VALKUILEN OM NIET IN TE VALLEN

Om niet in 7 sloten tegelijk te lopen hebben wij wat guidelines opgesteld. Met deze richtlijnen is het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken. En dat is juist wat we uiteindelijk beide willen. Dat jij een wasdroger koopt die zo goed mogelijk aan sluit bij jouw specifieke wensen voor zo weinig mogelijk geld.

WASDROGER TYPES DIE NIET GETEST ZIJN

Er zijn een hoop verschillende wasdrogers getest. Er zijn echter ook nog een aantal wasdrogers die niet getest zijn. Bij het kiezen van dat soort wasdrogers loop je onnodig veel risico. Er zijn genoeg goede wasdrogers getest om niet te hoeven kiezen voor een ongeteste wasdroger. Als je thuis bent en na een jaar bevalt hij niet meer is het een erg duur grapje om hem te moeten vervangen.

VERKOOPPUNTEN DIE NOG NIET LANG BESTAAN

Het is niet verstandig om je droger te kopen op een plek die nog niet zo lang bestaat. Er bestaan namelijk hele slechte websites. Deze websites zien er niet professioneel uit en zijn vaak maar enkele maanden online. Dat zijn geen gevestigde merken zoals Bobshop of Wehkamp maar vaak plaatselijke winkels. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de webshops die je via droger-kopen.nl vind niet betrouwbaar zijn. Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de webshops. De webshops zijn allemaal goede leveranciers die al erg lang bestaan en goede service leveren.

WASDROGERS DIE IN DE AANBIEDING ZIJN

Let ook goed op wasdrogers die met korting verkocht worden. Dit kan allemaal namelijk een stuk mooier zijn dan dat het daadwerkelijk is.

Soms stoppen verkopers droogtrommels in de aanbieding omdat de drogers niet verkocht worden. Ze proberen op die manier de moeilijk verkoopbare producten toch nog weg te krijgen.

Daarnaast moet je ook controleren of de wasdroger daadwerkelijk ook goedkoper is als eerst. Soms zijn producten namelijk in de “aanbieding”. Dan hebben verkopers bedacht dat de wasdroger sneller verkocht word als er een “speciale” actie gaande is. Vaak is er dan helemaal geen speciale actie gaande en betaal je nog steeds dezelfde prijs en incidenteel zelfs meer.

Dit doen plaatselijke winkels erg vaak. Zeker aangezien de prijzen van deze winkels altijd lastig te controleren zijn. Let op want je betaalt makkelijk €50 – €200 te veel. Het is onnodig om in deze marketing truc te trappen.

DROOGTROMMELS DIE NIET NIEUW MEER ZIJN

Ten slotte zijn we aangekomen bij de laatste tip. Dit is het kopen van wasdrogers die niet meer nieuw zijn. Het is vaak erg verleidend door de korting die er op deze goedkope wasdrogers zit. Toch kan het een begin zijn van een reeks aan problemen. Hieronder lees je enkele punten

 • Verbruik: Hoe vaak een wasdroger gebruikt is bepaalt heel erg hoeveel de wasdroger versleten is. Is de wasdroger 1 keer per 2 weken gebruikt of 10 keer per week. Dit is een erg groot verschil, houd hier zeker rekening mee.
 • De verkoper liegt: Bij kopen van een 2e hands wasdroger moet je de verkoper vertrouwen. Dit is geen probleem als het je oom is of je buurman. Vaak heb je echter te maken met iemand die je niet kent. Er worden vervolgens mooie praatjes opgehangen maar wie zegt dat deze waar zijn?
 • Wasdroger verhuizen: Om een wasdroger thuis te krijgen moet hij 1 keer verhuisd worden. Het verhuizen van een droger is er niet goed voor en brengt een hoop risico’s met zich mee. Bij een 2ehands droogtrommel kan je er vanuit gaan dat hij al zeker 2 keer verhuisd is.

Wij raden sterk af om een wasdroger 2e hands te kopen. Goedkoop is in het geval van een tweedehands droger vaak duurkoop. Geef net iets meer uit en je hebt een nieuwe waar sowieso 2 jaar garantie op zit.

WAT IS ONS ADVIES

Het is extreem belangrijk dat je een wasdroger kiest waar jij een goed gevoel bij hebt en die aansluit bij jouw verlangen. Nu heb je wel wasdrogers die zeker goed zijn en enkele die gewoon een stuk minder goed presteren.

Wij raden vol zekerheid de Beko DPU 7380X aan als je een budget hebt van rond de €500.

Heb je een budget van minder dan €500, dan is de Indesit IDV 75 zeker een hele goede optie. Hier betaal je rond de €250 voor.

Wil je meer van ons advies lezen neem dan een kijkje op de website.