Wasdrogers Vergelijken: Nieuwe Droogtrommel Kopen

Je komt alles te weten. Wat je wilt weten van warmtepompdrogers staat op deze pagina. Nu begrijp ik als je dingen wilt over slaan en benieuwd bent naar voordelen of welke warmtepompdroger je hebt beste kunt kopen. Daarom vind je hieronder de inhoudsopgave. Neem rustig de tijd om je een beetje te verdiepen in wat dit artikel allemaal te bieden heeft en je zult hartstikke blij zijn met je nieuwe (wellicht warmtepomp) droger.

HOE WERKT EEN WARMTEPOMPDROGER

Het systeem van de warmtepompdroger is het meest ingewikkelde van de wasdrogers van dit moment. De enige wasdroger die misschien een lastiger systeem heeft is de gaswasdroger. Deze wasdroger wordt bijna niet verkocht vanwege verschillende redenen. Daarom laten we deze momenteel even buiten beschouwing. In dit hoofdstuk behandelen we het proces van de warmtepompdroger, wat het verschil met de condensdroger is, de voor- en nadelen van de warmtepompdroger en de levensduur die je kan verwachten bij de warmtepompdroger.

HET PROCES VAN DE WARMTEPOMPDROGER

Afbeelding van hoe een warmtepompdroger precies werktDe techniek die gebruikt word in de warmtepompdroger bestaat nog niet zo lang. De methode hoe de warmtepompdroger de was droogt is ook grotendeels gebaseerd op de techniek die gebruikt word bij condensdrogers. Dit zorgt ervoor dat de warmtepompdroger ook wel eens bekend staat als een condensdroger met warmtepomp functie. Tegenwoordig kennen veel mensen de wasdroger echter gewoon bij de naam van warmtepompdroger.

Om duidelijk uit te kunnen leggen hoe het proces precies werkt maken we gebruik van de afbeelding die je hier rechts ziet. Hier is duidelijk te zien wat er nu precies gebeurt op het moment dat je een warmtepompdroger aan zet.

Hoe een Warmtepompdroger precies werkt:

  1. De warmtepompdroger maakt gebruik van een compressor (Hier rechtsonder weergegeven). In deze compressor bevindt zich koelmiddel. Bij het proces van het omzetten van gas vorm naar vloeibare vorm komt warmte vrij. Deze warmte wordt naar de condensor gestuurd.
  2. De condensor (Verwarmer) –hier linksonder aanwezig – warmt de lucht op zodat deze door de trommel gestuurd kan worden. Als de lucht warm is gaat deze door de trommel heen.
  3. De verhitte lucht gaat dan door de trommel heen. Hierbij hecht de vochtigheid van de kleding zich aan de verwarmde lucht. Hiermee koelt de lucht af en stijgt de luchtvochtigheid.
  4. Om het water te scheiden van de warme lucht wordt de verdamper gebruikt. De lucht die vochtig is word langs het koelmiddel gestuurd. Hierdoor koelt de lucht af waardoor het vocht zich van de lucht scheidt.
  5. Het vocht uit de lucht wordt opgevangen. Afhankelijk van hoe de wasdroger werkt pompt een waterpomp het water naar een reservoir toe. Heb je de wasdroger aangesloten op een afvoer dan pompt hij het water daar heen.
  6. De droge lucht waar het vocht van onttrokken is word vervolgens weer naar de compressor gestuurd die vervolgens de lucht opnieuw verwarmt.
  7. De reden dat de warmtepompdroger zo zuinig is komt doordat de warme lucht opnieuw gebruikt word en dus niet verspilt word. Het besparen van energie zorgt weer voor een lagere energierekening en daardoor minder kosten aan het huishouden.

WARMTEPOMPDROGER SCHOONMAKEN

Afvoersplitter Om je wasdroger op de afvoer aan te sluiten terwijl de wasmachine er ook al op aangesloten isOm het meeste uit je wasdroger te halen moet je hem op onderhouden. Dit onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonmaken. Het pluizenfilter van de warmtepompdroger moet zoals bij andere type wasdrogers schoongemaakt worden. Dit doe je in 10 seconden even na elke beurt. Totaal geen werk maar wel belangrijk voor de effectiviteit en het energie verbruik van de warmtepompdroger.

Naast het pluizenfilter moet eens in de maand de condensor schoongemaakt worden. De condensor zit vaak onderaan je wasdroger. Je krijgt deze op verschillende manieren schoon.

Ten slotte zit er in elke warmtepompdroger een condensbak. Dit is een bak waar het water uit de wasdroger word opgevangen (Zoals je leest bij stap 5). Het is handig om de droger aan te sluiten op de afvoer. Hierdoor hoef je deze bak niet steeds te legen. Is je wasmachine nu al aangesloten op de afvoer en past het slangetje van de droger er niet meer bij. Koop dan een afvoer splitter (Afbeelding hier rechts). Hiermee zorg je simpel dat ze beide op dezelfde afvoerleiding aangesloten kunnen worden. Er staat ook een apart artikel over het schoonmaken van je wasdroger op de website.

WARMTEPOMPDROGER AANSLUITEN OP DE AFVOER.

Voor het aansluiten van de warmtepompdroger op de afvoer zit er een slangetje aan de achterkant. De manier waarop je de droger moet aansluiten is verschillend per model. Lees goed de handleiding over hoe dit bij jou model precies gedaan moet worden. Bij veel wasdrogers word het slangetje erbij geleverd. Dit is niet altijd het zo dus houd hier rekening mee. Let bij aansluiten van het slangetje goed op dat alles goed bevestigt is. Het is eventueel handig om tie wraps of tape te gebruiken om de afvoerslang op zijn plek te houden. Je wilt immers niet dat de afvoerslang eraf schiet en al het water op de vloer terecht komt.

DROOGTIJD VAN DE WASDROGER

Apparaten in het huishouden worden steeds energie zuiniger. Dit gaat vaak wel ten kosten van snelheid bij wasdroger en wasmachines. Bij het proces zie je goed dat het systeem waarmee warmtepompdrogers de kleding drogen best ingewikkeld is. Het is in ieder geval een stuk ingewikkelder dan het verhitte van lucht, dit door de trommel sturen en vervolgens naar buiten afvoeren (Dit is het proces wat gebruikt word bij luchtafvoerdrogers). De extra tijd die nodig is kan eventueel vervelend zijn. Echter is de groep die dit storend genoeg vind om hem niet te kopen maar erg klein (8%).

HET VERSCHIL MET DE CONDENSDROGER

De overeenkomst met de condensdroger zit hem o.a. in de manier van water opvangen. Het water wordt namelijk bij de condensdroger ook opgevangen in een water reservoir. Een condensdroger is wel een stuk minder zuinig. De condensdroger gebruikt voor het opwarmen van de lucht een soort verwarmingselement. De hete lucht word vervolgens door de was geblazen. Om de warme lucht scheiden van het vocht word er koellucht aangevoerd. Het verschil tussen de condensdroger en warmtepompdroger zit hem dus voornamelijk in de manier van opwarmen en de manier van afkoelen van de lucht. Een condensdroger maakt gebruik van de simpele verwarmingselement techniek en de warmtepompdroger maakt gebruik van koelmiddel (dezelfde techniek die koelkasten en airco’s ook gebruiken). Bekijk de condensdrogers die wij onder de loep hebben genomen hier.

LEVENSDUUR WARMTEPOMPDROGER

Het is erg lastig om na te gaan hoe lang wasdrogers precies mee gaan. Sommige wasdrogers krijgen al beperkingen in hun garantie termijn (dit zijn er extreem weinig), en sommige droogtrommels leven na 30 jaar nog steeds. Het is dus erg lastig om precies te bepalen wat gemiddeld is. De website Milieucentraal gebruikt het handvat van 12 jaar. Onze ervaring is dat dit inderdaad in de buurt komt. De schatting van de levensduur van een warmtepompdroger is ongeveer tussen de 8 en 15 jaar.

Het merk Miele was vroeger veel bezig met zich positioneren als een merk wat lang mee gaat. Er zijn zelfs Youtube video’s waar ze in zeggen dat producten van Miele minimaal 20 jaar mee gaan. Nu is dit een erg mooie uitspraak maar deze heeft ze een hoop problemen opgeleverd. De kwaliteit van Miele producten tegenwoordig is namelijk niet anders dan andere wasdrogers.

Het grootste verschil tussen Miele wasdrogers en andere wasdrogers is niet de levensduur van de wasdroger maar de prijs. Miele wasdrogers kosten vaak €200 – €600 meer dan gemiddeld.

VULGEWICHT

Wasdroger vul capaciteitDe hoeveelheid wasgoed die de warmtepompdroger aan kan verschilt niet met andere type wasdrogers. Het aantal kilo’s ligt dus waarschijnlijk tussen de 7 en 9 kilo. De capaciteit van de wasdrogers en eigenlijk al het witgoed is gedurende de afgelopen jaren steeds wat meer omhoog gegaan. Vroeger hadden wasdrogers vaak maar 5-6 kilo capaciteit.

Let op: Hou er wel rekening mee dat het handig is om het volume van je wasdroger af te stemmen op je wasmachine. Heb je een wasmachine waar 9 kilo was in kan, neem dan geen wasdroger waar maar 7 kg in kan. Ben je niet zeker over de inhoud van je wasmachine dan kan je dit opzoeken (vaak 7 tot 8 kg), een grote wasdroger kiezen van 8 of 9 kilo, of gewoon de wasdroger niet 100% vol stoppen.

DE VOORDELEN, NADELEN EN DE GEBRUIKERSERVARING

Heeft een warmtepompdroger nadelen? Zeker weten! Heeft een warmtepompdroger voordelen? Dat ook zeker! Ben je benieuwd naar de ervaring van andere mensen dan kan je in dit hoofd stuk je ei kwijt. We besteden eerst tijd aan de voor- en nadelen van de warmtepompdroger om vervolgens enkel reviews van mensen op internet weer te geven.

DE VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMPDROGER

  • MINDER SCHADELIJK VOOR JE WASGOED DOOR MINDER WARMTE
  • HOUD DE WARMTE IN HUIS
  • VERBRUIKT MINDER ENERGIE
  • GEBRUIKT DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

MINDER SCHADELIJK VOOR JE WASGOED DOOR MINDER WARMTE

Je wasgoed heeft veel te verdragen. Het wassen en ook drogen is niet super goed voor je kleding. Zeker zachtere en zwakkere stoffen zoals wol en onderzoek kan veel leiden onder wassen. Als je de schade kan beperken is dit zeker de moeite waard. Als je kijkt naar wasdrogers dan is de warmtepompdroger het liefste voor je kleding. De warmtepompdroger gebruikt – ondanks de naam – minder warme lucht. Dit is beter voor je kleding waardoor deze langer mee gaat.

HOUD DE WARMTE IN HUIS

Een ander voordeel van de warmtepompdroger is dat de warmte niet naar buiten gestuurd word zoals bij de afvoerdroger. Doordat de droger niet aangesloten is op de buitenlucht blijft de lucht die opgewarmd word in de woning. Dit zorgt voor gratis extra warmte in huis. Dit kan erg fijn zijn je de wasdroger op de badkamer hebt staan.

VERBRUIKT MINDER ENERGIE

Een van de grootste, bekendste en belangrijkste voordelen aan de warmtepompdroger is het verbruik in energie. Dit is vele malen zuiniger dan de afvoerdroger en de condensdroger. Het is wel belangrijk dat je weet dat er tussen de verschillende warmtepompdrogers ook nog een verschil zit hoe energie zuinig ze zijn.

GEBRUIKT DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

Dat de warmtepompdroger de toekomst is kan je wel zien door hoeveel tijd wasdrogerfabrikanten zoals Bosch, Siemens, Miele en AEG besteden aan de warmtepompdroger. Het aantal van dit type wat uit komt is veel groter dan de condensdroger of warmtepompdroger. Het gemiddelde model warmtepompdroger is dus een stuk nieuwer. Hierdoor beschikt hij over nieuwere technologie.

Een voorbeeld van een techniek die vaker aanwezig is bij warmtepompdrogers is het lampje in de droger. Dit wordt nog niet zo heel lang gedaan en een wasdroger die 10 jaar geleden ontwikkeld is heeft dit waarschijnlijk niet als functie.

IS VAAK UITGERUST MET GESCHIKTE WAS PROGRAMMA’S

Dat de warmtepompdroger de toekomst is kan je wel zien door hoeveel tijd wasdrogerfabrikanten zoals Bosch, Siemens, Miele en AEG besteden aan de warmtepompdroger. Het aantal van dit type wat uit komt is veel groter dan de condensdroger of afvoerdroger. Het gemiddelde model warmtepompdroger is dus een stuk nieuwer. Hierdoor beschikt hij vaak over nieuwere technologie.

Een voorbeeld van een techniek die vaker aanwezig is bij warmtepompdrogers is het lampje in de droger. Dit wordt nog niet zo heel lang gedaan en een wasdroger die 10 jaar geleden ontwikkeld is heeft dit waarschijnlijk niet als functie.

DE NADELEN VAN EEN WARMTEPOMPDROGER

Ook bij de warmtepompdroger ontkom je niet aan dat er ook nadelen aan zitten. Zo heeft deze wasdroger enkele nadelen zoals een vochtigere lucht, een toegenomen droogtijd en een verhoogde prijs. In dit kopje gaan we even eerlijk de nadelen van de warmtepompdroger benoemen.

  • LUCHT WORDT VOCHTIGER
  • DROOGTIJD
  • KOSTEN VAN DE AANSCHAF

LUCHT WORDT VOCHTIGER

Een nadeel van het systeem wat de condensdroger en de warmtepompdroger gebruiken is dat de lucht niet buiten verdwijnt. Al het water wordt dus verwerkt in de wasdroger en blijft hierin aanwezig. De plek waar het meeste water opgevangen word is het water reservoir. Een andere plek waar het water terecht komt is in de lucht.

Dit is iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen. Vandaar ook dat de luchtvochtigheid meegenomen is in de score van de wasdrogers. Een meevaller is dat warmtepompdrogers de lucht een heel stuk droger houden dan condensdrogers.

DROOGTIJD

Energiezuinigheid kost tijd. Dit is gewoon een feit wat je moet accepteren. De gemiddelde warmtepompdroger doet er zoon halfuurtje langer over dan een afvoerdroger.

KOSTEN VAN DE AANSCHAF

Een nadeel waar je wel rekening mee moet houden is de aanschafprijs. De warmtepompdroger is duurder dan een afvoerdroger en vaak ook condensdroger. Op de korte termijn kost deze wasdroger je dus wel wat meer geld. De prijs van een warmtepompdroger begint bij zoon €400 – €500. De beste warmtepompdrogers zitten op dit moment op een prijsklasse van €650 – €850. Er zijn daarnaast nog uitschieters en Miele wasdrogers. Deze bevinden zich in een prijsklasse van €850 tot maximaal €1500. Ondanks dat een warmtepompdroger wel duurder is bespaart hij een hoop. Zeker op het moment dat je wat vaker de wasdroger gebruikt

AFHANKELIJK PER WASDROGER

Dit waren de algemene nadelen van de warmtepompdrogers. Nu is er natuurlijk ook een groot verschil tussen de verschillende modellen. De ene droger is beter in snel de was drogen en de ander is weer beter in energiebesparing. Om de specifieke nadelen van de wasdroger te bekijken kan je de individuele reviews lezen van de wasdrogers.

WASDROGER TESTEN

Er zit een verschil tussen “Beste Koop” & “Beste Getest”. Deze predicaten worden beide uitgegeven door de consumentenbond aan huishoudelijke producten zoals de wasdroger. Om je €85,20 euro te besparen geven wij graag de informatie die je nodig hebt van het onderzoek. Ben je benieuwd of de warmtepompdroger een van deze predicaten heeft? Dat hebben ze zeker. Welke wasdrogers dit predicaat hebben en waarom ze deze verdient hebben kom je hieronder te weten.

BESTE KOOP

Het predicaat van beste koop gaat uit het product wat je het best kunt kopen. Dit zijn vaak producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het goede midden segment.

BEKO DPU 7380X

De beko DPU 7380X is een van de wasdrogers die het predicaat “beste koop” gewonnen heeft. Deze warmtepompdroger staat al sinds 2014 gekenmerkt als beste koop. En dat is niet voor niets. We nemen je eventjes langs de belangrijkste puntjes van de beko DPU 7380 X.

LAGE PRIJS

Deze droger van beko kost ongeveer €500, afhankelijk van de webshop. Voor een warmtepompdroger is dit niet zo heel veel geld. Dit maakt hem een aantrekkelijke wasdroger voor veel mensen. De combinatie van goede prestaties en een lage prijs is eigenlijk waar iedereen naar op zoek is.

LAAG ENERGIEVERBRUIK

Voor het energieverbruik krijgt de beko DPU 7380 x een 8,2. Voor een warmtepompdroger is dit niet een heel indrukwekkende score. Maar het is nog steeds veel zuiniger dan condens en afvoerdrogers. Deze score gemiddeld een 5 op energiezuinigheid.

LUCHTVOCHTIGHEID

Een van de voordelen van de warmtepompdroger is dat de luchtvochtigheid niet erg toe neemt. Dat is ook bij de beko DPU 7380 X het geval.

WASDROGER FUNCTIONEERT GOED

Voor het gelijk drogen van het wasgoed en de juistheid van het programma krijgt de beko een 8,6 en 8,3. Wederom is hij erg sterk op deze punten. Bij het ontwerpen van deze wasdroger hebben ze dus zeker op veel verschillende punten gelet.

BEKO DPU 7380 X KOPEN

De prijs van deze warmtepompdroger ligt al sinds een jaartje op de €500. Onze verwachting is dan ook niet dat dit snel gaat veranderen. Een beter alternatief voor een wasdroger voor €500 ga je niet vinden. Als je ons advies dus wilt hebben dan raden wij zeker aan om deze wasdroger te bestellen. Bekijk de pagina van de Beko DPU 7380 X voor alle specificaties en aanbieders. Bekijk hier de beste aanbieder van dit moment.

BESTE GETEST

Als we het gaan hebben over de wasdrogers die het beste scoren dan komen we in 2016 uit bij 2 fabrikanten 1 techniek. De techniek die het beste is op dit moment is de warmtepomptechniek. De beste merken van dit moment zijn Bosch en Siemens. Om dit te kunnen begrijpen is er iets meer toelichting nodig.

SAMENWERKING BOSCH EN SIEMENS

Het is geen toeval dat er in de top 4 wasdrogers 2 wasdrogers van Siemens staan en 2 van Bosch. De fabrikanten hebben namelijk een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking werken de bedrijven samen aan producten en delen ze hun kennis. Deze strategie is zeer effectief want ze hebben zowel de beste wasdroger, vaatwasser als wasmachine gemaakt.
De samenwerking werkt op een manier dat beide fabrikanten 1 wasdroger ontwikkelen en dan beide een andere naam erop plakken. Je krijgt dus eigenlijk 2 dezelfde wasdrogers maar ze hebben een andere naam en er zit een klein prijs verschil tussen de drogers.

BESTE WASDROGERS VAN DIT MOMENT

Om een goed beeld te geven van de top 5 vergelijken we de wasdrogers met elkaar. Je ziet hierbij de gelijkenissen van 2 en 2 wasdrogers goed.

TABEL VAN DE TOP 10 WASDROGERS MAKEN

Het is goed te zien dat de Siemens WT44W562NL en de Bosch WTW84562NL aan elkaar gelijk zijn. Ook zijn de Siemens WT47Y700NL en de Bosch WTY87700NL aan elkaar gelijk. De hebben de “beste koop” Beko wasdroger erbij gepakt om goed te kunnen vergelijken.

De verschillen tussen de wasdrogers is in scores niet zo goed te zien. De wasdrogers hebben zo hier en daar een half puntje verschil maar daar blijft het ook wel bij. Het verschil met de beko wasdroger is ook niet zo groot. Het grootste verschil zit hem in het lawaai wat de wasdroger maakt. Dat is een stuk meer bij de Beko dan bij de Siemens & Bosch wasdrogers.

DE VERSCHILLEN

Het is best wel “zoek de verschillen” uurtje als je de wasdrogers met elkaar gaat vergelijken. Toch zitten er wel wat verschillen tussen de wasdrogers waar je je keuze op kan baseren.

VULCAPACITEIT

De vulcapaciteit van de Siemens WT44W562NL en Bosch WTW84562NL is namelijk 9 kilo, Het volume van de beko is 7 kilo en het volume van de andere 2 wasdrogers is 8 kilo.

DEURTJE

De draairichting van alle 3 de wasdrogers zit aan de rechterkant. Nu word dit onderdeel gewonnen door de Siemens WT47Y700NL en de Bosch WTY87700NL omdat deze wasdrogers de draairichting aan kunnen passen. Erg handig dus als het thuis blijkt dat het deurtje beter de andere kant op kan draaien.

ZELFREINIGENDE CONDENSOR

Een groot voordeel van de Siemens WT44W562NL en Bosch WTW84562NL is ook de zelf reinigende condensor. Je hoeft dus niet meer handmatig de condensor te reinigen wat je werk scheelt.

EEN WARMTEPOMPDROGER KOPEN

WAAR MOET JE OP LETTEN

Bij het kopen van een warmtepompdroger zijn er wel wat punten waar je op moet letten. Deze punten kunnen je een hoop hoofdpijn ontnemen. Houd je aan deze 4 simpele regels en je hebt een prettige ervaring met je nieuwe wasdroger kopen.

AFMETINGEN

Het eerste puntje waar je op moet letten is de afmeting. Niet elke wasdroger kan zomaar op elke plek. Heb je de wasdroger op een nauw plekje staan dan moet je wel even na meten of het model wat je nu op het oog hebt er ook past. Bij de wasdroger reviews die we op de website hebben staan staat bij het kopje “Installatie informatie” de afmetingen bij “Grootte in centimeters”.

WAAR GAAT DE WASDROGER STAAN VOOR LAWAAI

Wasdrogers staan niet echt bekend als apparaten die stil zijn. Dit is helaas ook het geval bij warmtepompdrogers. Het is handig om een stil model aan te schaffen als het huis erg gehorig is.

WELKE WEBWINKEL KOOP JE HEM

Webwinkels zoals Wehkamp, Bol.com, Coolblue en BCC verkopen allemaal warmtepompdrogers. Naast deze winkels zijn er ook nog veel medium sized webwinkels zoals bobshop en mini webshops zoals Witgoedhuis. Een wasdroger gaat lang mee. Het is dus noodzaak om kritisch naar het bedrijf te kijken. De kans dat websites zoals Bol, Wehkamp, Coolblue en Bobshop failliet gaan is erg klein. De kans dat je plaatselijke witgoed winkel failliet gaat is een heel stuk groter. Probeer je wasdroger online te bestellen als hij online verkrijgbaar is. Waarschijnlijk bespaar je hiermee ook nog €50 – €100 op de aankoopprijs.

WELKE WEBWINKEL KOOP JE HEM

Webwinkels zoals Wehkamp, Bol.com, Coolblue en BCC verkopen allemaal warmtepompdrogers. Naast deze winkels zijn er ook nog veel medium sized webwinkels zoals bobshop en mini webshops zoals Witgoedhuis. Een wasdroger gaat lang mee. Het is dus noodzaak om kritisch naar het bedrijf te kijken. De kans dat websites zoals Bol, Wehkamp, Coolblue en Bobshop failliet gaan is erg klein. De kans dat je plaatselijke witgoed winkel failliet gaat is een heel stuk groter. Probeer je wasdroger online te bestellen als hij online verkrijgbaar is. Waarschijnlijk bespaar je hiermee ook nog €50 – €100 op de aankoopprijs.

GOEDKOPE WARMTEPOMPDROGER

Niet elk huishouden heeft een smak met geld over om een zuinige wasdroger te kopen. Het is dus begrijpelijk dat sommige mensen kiezen voor een goedkopere luchtafvoerdroger. Ook is het voor mensen die maar weinig de wasdroger gebruiken voordeliger om een afvoerdroger te kopen.

Meer weten over goedkope wasdrogers.

WAT RADEN WIJ AAN

Nu heb je wellicht de vraag in je hoofd: Frans, wat raad je me nu eigenlijk aan? Welke warmtepompdroger moet ik nu gaan kiezen.

Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar de Siemens WT44W562NL of Bosch WTW84562NL. Dit zijn de nieuwste drogers in de top 5. De reden voor deze voorkeur komt door de zelfreinigende condensor. Niemand heeft zin om zijn condensor schoon te maken maar het moet wel gebeuren. Een hulpmiddel zoals een zelfreinigende condensor is dan ook gewoon super fijn!

Als ik niet een kleiner budget had van maximaal €500 dan zou ik kiezen voor de Beko DPU 7380 X

Als mijn budget nog kleiner was en ik gaan voor de Indesit IDV 75 Wasdroger.

​Wil je meer leren over een droger kopen dan helpen wij graag.